Zoek
Sluit dit zoekvak.

In 2019 ontstond een idee…welkomstborden in Zuid. Om onze wijk mee te markeren en bezoekers of passanten welkom te heten. In 2023 was het eindelijk zover. Ze staan er!

Het bestuur van Buurtnetwerk Zuid wilde bewoners en passanten welkom heten bij het inrijden van hun wijk. Voor de diverse invalswegen werden ontwerpen gemaakt en een plan bedacht. Tijdens een gesprek met de gemeente werd daar het plan enthousiast opgepakt en verder door ontwikkelt. Er werd afgestapt van de invalswegen per wijk, maar overgegaan naar rotondes aan invalswegen in heel Brunssum.

De originele ontwerpen stonden model voor de Warm Welkom iconen zoals deze nu ontwikkeld zijn. Silhouetten van Cortenstaal, die staan voor landmarks in de betreffende wijk, op hoge palen in het groen. Zichtbaar vanuit alle windrichtingen.
Een ode aan onze mooie Brunssummerheide (het schaapje), een herinnering aan het mijnverleden (het schachtwiel), de prachtige architectuur van de monumentale woningen in de wijk (het geveltje), het JFC-hoofdkwartier met de bijbehorende Internationale school (de radiotoren) en last but not least, ons aller Gemeentehuis.

Facebook
LinkedIn
Recent nieuws
Scroll naar boven

Voer uw postcode in

En ga direct naar uw buurtnetwerkpagina!